Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، نفیسه ثقفی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در مشهد و در جوار بارگاه منور رضوی فاجعه بسیار بزرگی در راه است و آن سیل بالای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های مشهد است و دیگر به هیچ وجه نمی‌توانیم جوابگوی نیاز مراجعه کنندگان باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: مشکلات فعلی تنها نبود تخت خالی و کمبود نیروی انسانی نبوده، حتی برانکارد برای حمل، جابه‌جایی و انتقال بیمار و جسد وجود ندارد، اما شاهد آن هستیم که بیماران کرونایی به صورت موج موج وارد تمامی بیمارستان‌ها به ویژه مراکز درمانی قائم (عج) و امام رضا (ع) می‌شوند که هر دو تقریباً ظرفیت‌شان پر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در شرایط فعلی حتی با کمبود سرم مواجه شده‌ایم و از آنجایی که خودم در دوران جنگ تحمیلی به مجروحان جنگی امداد رسانی می‌کردم یادم نمی‌آید در آن دوران چنین وضعیت و مشکلاتی را داشتیم، ادامه داد: شرایط کنونی قابل مقایسه با زمان جنگ تحمیلی نیست، ضمن اینکه وضعیت حالی بیماران کرونایی هم با مجروحان جنگی قابل مقایسه نیست.

ثقفی بیان کرد: یکی از بزرگترین دغدغه‌هایی که پس از خروج از موج‌های کرونا و به‌ویژه از زمان تزریق واکسن کرونا همواره وجود داشته و دارد بحث بی‌توجهی‌ها و کم‌توجهی‌ها نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک بوده و در موج پنجم بحران کرونا شاهد آن هستیم  که کسانی هم که واکسن زده‌اند با توجه به رعایت نکردن اصول بسیار مهم و حیاتی بهداشتی، اکنون روی تخت بیمارستان‌ها با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید

پذیرش بیماران هماتولوژی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در بیمارستان ناظران

او ضمن گلایه از افراد بی‌توجه و کم‌توجه نسبت به توصیه‌ها و هشدار‌های کرونایی، تصریح کرد: با وجود آن که بار‌ها اعلام شده زدن واکسن به معنای ایمنی ۱۰۰ درصد نیست، اما باز هم شاهد بی‌توجهی‌ها نسبت به توصیه‌ها و هشدار‌ها هستیم و متأسفانه ویژگی بد سویه دلتا کرونا درگیری‌های جمعی بوده و همانند سویه‌های قبلی تنها فرد مبتلا را درگیر نمی‌کند بلکه اطرافیان او را نیز درگیر و مبتلا به ویروس می‌کند؛ که نمونه بارز آن را در بستری‌های پرشمار خانوادگی شاهد هستیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: ما که خودمان در بخش‌های کرونایی حضور داریم با کمبود اقلام حفاظتی از جمله دستکش مواجه هستیم، اما با این شرایط جان خود را در کف دست گذاشته‌ایم تا به هم نوعان خود خدمت کنیم و خانواده‌ای را داغدار نبینیم.

ثقفی اظهار کرد: به نمایندگی از تمامی کادر بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد دست یاری به سمت تمامی مسئولان و خیران دراز می‌کنم و از تمامی آنان عاجزانه درخواست دارم که به داد شهر امام رضا (ع) برسند، کادر درمان در این روز‌ها شرایط بسیار سختی دارند.

او با اشاره به اینکه در بیمارستان قائم (عج) اکثر بخش‌ها تخلیه شده و در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته، افزود: تمامی بخش‌های جراحی در اختیار بیماران مبتلا به کرونا است  و به طبع آن اعمال جراحی هم به ناچار تعطیل شده است و تآخیر در انجام آن باعث درد و رنج بیشتر بیماران شده و این خطر برای موارد اورژانسی به مراتب بیشتر است، کسانی که توانایی مالی دارند به بیمارستان خصوصی می‌روند، اما آن کسی که پول ندارد شرایط بسیار سختی را تحمل می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در تمامی بخش‌ها و رشته‌ها مبتلای زیادی در میان کادر درمان داشتیم و نیرو‌های حاضر فراتر از توان کار می‌کنند تا جای خالی نیروی مبتلا به کرونا احساس نشود، تأکید کرد: تمام اعضای خانواده‌ام مبتلا به کرونا شده‌اند و در کنار آن لحظه‌ای از حضور در جمع کادر درمان به‌دور نبودم، چون رسالت و وظیفه ذاتی‌ام همین است، اما در سوی مقابل درخواست حمایت از رئیس جمهور، تولیت آستان قدس رضوی، خیران نیک‌اندیش و تمامی کسانی که می‌توانند قدمی مثبت و مؤثر در مسیر کنترل بیماری بردارند داریم و کاری انجام دهند تا نام ایران در تاریخ به‌گونه‌ای نوشته نشود که کلی جان‌باخته دادیم و نتوانستیم کاری بکینم.

ثقفی اظهار کرد: هر یک از ما باید به سهم خود یاری‌گر کادر بهداشت و درمان باشیم، امام حسین (ع) در صف اول بودند و کشته شدند تا دیگران بمانند و اکنون توصیه می‌کنیم هزینه‌ای که صرف مراسم‌ها و مجالس محرم و صفر می‌شود را در مسیر امدادرسانی بیماران کرونایی هزینه شود و قطعاٌ این کار موجب خوشنودی امام حسین (ع) که همه ما عاشق و دلداده ایشان هستیم می‌شود.

او با تأکید بر اینکه زنده‌ نگه‌داشتن محرم و قیام امام حسین (ع) فقط به ناله در روضه‌ها نیست و ناله‌مان این روز‌ها در بیمارستان‌ها است، افزود: در شرایط فعلی هرکس باید به سهم خود نقش‌آفرین باشد و باید به داد مردم شریف و صبوری که سختی‌های بسیار کشیدند و خم به ابرو ندادند برسیم، ما مردمی وفادار و قدرشناس داریم، پس بیاییم بیش از پیش آنان را در وضعیت بحرانی کرونایی دریابیم.

انتهای پیام//ف.ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسن کرونا بیماری کرونا موج پنجم کرونا عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماران کرونایی مبتلا به کرونا بیمارستان ها کادر درمان بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۹۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دیدار معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان با رییس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان
  • مرکز دولتی درمان سوءمصرف مواد بیمارستان امام حسین (ع) افتتاح شد